Benjamins dotter, barnmorskan Maria Molander
Klockargården 1934 med Maria Molander på trappan. Hon flyttade ut ur gården 1935 och bodde under sina sista levnadsår hos Hjalmar Molander.
Galjonsfiguren "Valfisken", satt på farstukvisten från 1940-talet och har genom åren fått skador av vatten. Den togs ned år 2005 för att invänta restaurering. Fiskaren och bonden August Lång hade räddat galjonsfiguren från en havererad skuta och satte upp den på eget härbre i början av 1900-talet. Galjonsfiguren donerades senare till Bergö hembygdsmuseum och den sattes då först upp på spannmålsboden och senare på farstukvisten. Foto från 1950-talet.
Valfisken efter restaureringen år 2020. Finns idag uppsatt inne i stora magasinet.
"Hjälp mig hem" eller "vingelkälken" är tillverkad av Lennart Westergård omkring 1950 efter Lennart Backs skisser. Smeden Tor Köping i Malax tillverkade ståldelarna. Lennart Back hade under kriget i Karelen skissat av en liknande typ som ryssarna körde med på Ladogas isar. Denna typ av motorkälke användes mest av yrkesfiskare och var i bruk på Bergö med omnejd från tidigt 1950-tal till några år in på 1970-talet när fabrikstillverkade snöskotrar blivit vanliga på ön. Kälken har en luftkyld fyrtakts Bernard motor på 2,5 hk och kunde uppnå en fart på ca 35 km/h.
Snusdosa
Klockaren Benjamin Molander med fru Stina och dottern Aina Charlotta ca 1880
Snusdosan till vänster har tillhört Markus Marcusson Lång (1857-1937) från Bergö. Den är tillverkad i messing och har förutom ett snusfack även ett fack för en spegel på insidan. Snusdosan är dekorerad med kung Oscar II emblem och är tillverkad under hans regeringsperiod 1872-1907. Markus var ogift, halt och kallades "Halt-Markus" eller "Antas-Markus"